26.08.2017 17:41
На данашњи дан прије 27 година у Брчком је основан иницијативни, а касније и Општински одбор Српске демократске странке с циљем политичког организовања српског народа на овом простору. У том бременитом времену основни задатак СДС-а био је очување и одбрана српског народа западно од ријеке Дрине што је посредно била и историјска мисија странке као националног покрета.

СДС је политичка организација која је у институционалном смислу створила Републику Српску и због те чињенице и данас странка пружа сваку врсту помоћи њеним оснивачима, члановима од самог оснивања странке и предводницима идеје јединства и саборности у Брчком.

Колико је деведесетих година било важно да се српски народ окупи око СДС-а толико је данас битно да људи имају перспективу, да живе од свог рада и да сама политика буде у функцији развоја привреде. Ми смо данас у Брчком као организација више него икада посвећени томе јер поред мира ми желимо да наш народ има наду и перспективу у Посавини посебно због наталитетне и демографске политике које се у суштини своде на то.

Данас СДС у Брчком је велика политичка и прије свега демократска организација чији рад представља спој младости и искуства. Још јаче и још интензивније ћемо кроз своје представнике у законодавној и извршној власти Брчко дистрикта радити како би српском народу омогућили квалитетан и одржив животни стандард.

Наша политичка идеја водиља увијек је била, остала и биће: колико је јака Српска демократска странка толико је јак и српски народ у Брчком.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account

Log In Your Account