11.11.2017 13:31
Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је данас о могућим руским инвестицијама у овој мајевичкој општини  са руским миротворцем пуковником Михаилом Павловичем Лаврененком, који је био командант Сјевероисточне зоне мировне мисије у БиХ.

Начелник Савић захвалио је Павловичу на посјети и рекао да је он имао значајну улогу у мировним снагама у постратном периоду, а данас су разговарали о пројекту из области туризма у Лопарама. 

"Павлович је као главнокомандујући руских мировних трупа сјевероистока боравио у мотелу `Вукосавци` који се налази у оквиру Спомен-парка у власништву општине Лопаре. Данас смо  разговарали  о могућности да се пронађе инвеститор у Русији који би могао да оспособи мотел, учини га примамљивим за госте и тако обогати туристичку понуду Лопара", рекао је Савић новинарима. 

Он је истакао да је општина Лопаре отворена за сарадњу и најавио да ће инвеститор који је заинтересован за ово улагање доћи у посјету у децембру. 

Руски миротворац Павлович рекао је након састанка да му је изузетно задовољство што је поново у Лопарама и што му се указала прилика да помогне српском народу тако што би довео потенцијалне инвеститоре из области туризма и бизниса.

Павлович каже да сада води невладину организацију хуманитарног карактера која обједињује миротворце који су радили изван Русије. 

Михал Павлович Лаврененко у окиру посјете Семберији и Мејевици  посјетиће Манастир Свете Тројице у Тавни и поклонити Јеванђеље рађено у највећој православној радионици "Софрино" у истоименом руском граду. 

Начелник Савић и Павлович су током дана посјетили и мотел "Вукосавци" у Спомен-парку у Лопарама.

Create AccountLog In Your Account